ITRA MemberUTMB 2019 Olympus PathTrekking HellasLA TRAVEL

Αρχική - FAETHON OLYMPUS MARATHON
english greek

Ορεινό Τρέξιμο 2013, Η Ετήσια Έκθεση του Advendure Προτεινόμενο

Κάθε χρονιά που ξεκινάμε να αναλύσουμε τα στατιστικά του περασμένου έτους αναρωτιόμαστε για πόσο ακόμη μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία του ορεινού τρεξίματος, πορεία που είναι αντιστρόφως ανάλογη με την πορεία της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας στην Ελλάδα. Θα έλεγε κανείς ότι ο αθλητισμός στην πιο αγνή του μορφή - όπως εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το τρέξιμο σε δρόμους και βουνά - αποτελεί έναν υπέρλαμπρο φάρο που φωτίζει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Banner Campaign

Το 2013 το στοίχημα της συνέχισης της ανοδικής τροχιάς που είχε ήδη παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια κερδήθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Οι περιφερειακοί (σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα) αγώνες βουνού, για τους λόγους που είχαμε αναλύσει πέρυσι, και που ήταν ο σημαντικότερος λόγος αύξησης των συμμετοχών αλλά και της εισροής νέων αθλητών στο βουνό, όχι μόνο συνεχίστηκαν αλλά και πολλαπλασιάστηκαν εκτοξεύοντας στην κυριολεξία τα νούμερα που θα δούμε στην συνέχεια της Έκθεσης.

Φέτος η αποκάλυψη ήταν ένα διαφορετικό στοιχείο το οποίο ήταν κάτι που συζητούσαμε εδώ και χρόνια αλλά μόλις το 2012 βρήκε πρόσφορο έδαφος και εφαρμόστηκε από πολλούς διοργανωτές αγώνων βουνού, οι οποίοι έπιασαν αμέσως τον παλμό. Οι λεγόμενοι “fun races” ή αλλιώς τα «μικρότερα αδερφάκια» μεγάλων και καταξιωμένων αγώνων έδειξαν από το 2012 ότι θα αποτελούσαν σημαντική πύλη «εισόδου» στον μαγικό κόσμο του Ορεινού Τρεξίματος. Όπως θα δούμε και παρακάτω (Πίνακας 4), μέχρι πριν 2-3 χρόνια οι “fun races” μετρούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Φέτος οι διοργανώσεις που είχαν και «fun races» έφτασαν τις 17, κάποιες εκ των οποίων με αγώνες που θα μπορούσαν να σταθούν από μόνοι τους!

Η Ετήσια Έκθεση Ορεινού Τρεξίματος φέτος δεν θα περιοριστεί μόνο στα ποσοτικά στοιχεία αλλά θα εισέλθει και σε ποιοτική ανάλυση, απαντώντας για πρώτη φορά σε ερωτήσεις όπως «Πόσοι από τους «νέους» αθλητές πέρυσι ξαναέτρεξαν φέτος» (Πίνακας 3γ) ή «Πόσοι από αυτούς που έτρεξαν πέρυσι σε έναν μόνο αγώνα συνέχισαν να αγωνίζονται και φέτος» (Πίνακας 5β). Ταυτόχρονα συνεχίζεται η ανάλυση και επισήμανση παραγόντων που αναλύαμε και παλιότερα και έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, όπως οι επιδόσεις των αθλητών σε σχέση με την δυσκολία των αγώνων και τα ποσοστά των εγκαταλείψεων (DNF) σε ultra αγώνες που φέτος έγιναν περισσότεροι!

Όλα αυτά αντικατοπτρίζονται αδιαμφισβήτητα στα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω. Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. 85 αγώνες με 11.805 συμμετοχές και αύξηση συμμετοχών 44% από το 2012, όπως μπορείτε να δείτε στον Πίνακα 1. Να επισημάνουμε εδώ ότι αναφερόμαστε μόνο σε αγώνες που έγιναν επί ελληνικού εδάφους. Αυτό ισχύει για όλη την  Έκθεση εκτός από όπου αναφέρεται το αντίθετο. Στην στήλη «Αύξηση (%)» βλέπουμε ποσοστιαία την αύξηση των συμμετοχών σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Πίνακας 1: Αγώνες και ΣυμμετοχέςΠίνακας 1: Αγώνες και Συμμετοχές

Διάγραμμα 1: Αγώνες και ΣυμμετοχέςΔιάγραμμα 1: Αγώνες και Συμμετοχές

Σημαντικότατο στοιχείο που εξετάζουμε κάθε χρονιά, και που για ακόμη μία χρονιά βρίσκεται σε τροχιά ανόδου και έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι οι μοναδικοί αθλητές. Εδώ δεν εξετάζουμε πόσες συμμετοχές έγιναν συνολικά σε αγώνες ορεινού τρεξίματος, αλλά πόσοι ήταν οι αθλητές που συμμετείχαν έστω σε έναν αγώνα βουνού την χρονιά που μας πέρασε. Βλέπουμε λοιπόν στον Πίνακα 2 το χαρακτηριστικό στοιχείο του 2013 που ήταν η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των αθλητών που έτρεξαν σε αγώνα βουνού που έφτασε ποσοστιαία στο 41% ! Σίγουρα η αύξηση αυτή είναι απόρροια του γεγονότος της συνέχισης πολλών νέων και μικρών αγώνων βουνού αλλά και της αύξησης των “fun races” όπως αναφέραμε στον πρόλογό μας. Στην στήλη «Αύξηση (%)» βλέπουμε ποσοστιαία την αύξηση των μοναδικών αθλητών σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Πίνακας 2: Μοναδικοί αθλητές / ΈτοςΠίνακας 2: Μοναδικοί αθλητές / Έτος

Διάγραμμα 2: Μοναδικοί αθλητές / ΈτοςΔιάγραμμα 2: Μοναδικοί αθλητές / Έτος

Το 2012 η «δεξαμενή» των αθλητών που είχαν γευτεί έναν αγώνα βουνού είχε ξεπεράσει τα 2.000 άτομα και αναφερόμασταν σε αυτόν τον αριθμό ως «το πιο ελπιδοφόρο και εντυπωσιακό στοιχείο της χρονιάς». Πως θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε λοιπόν το γεγονός ότι το 2013, οι συναθλητές μας που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε αγώνα ορεινού τρεξίματος για πρώτη φορά άγγιξαν τις 3.000; Δείτε τον χαρακτηριστικό Πίνακα 3α μαζί με το διάγραμμα που το συνοδεύει καθώς σε αυτό τουλάχιστον το αριθμητικό δεδομένο τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Πίνακας 3α: Νεοεισερχόμενοι αθλητέςΠίνακας 3α: Νεοεισερχόμενοι αθλητές

Διάγραμμα 3α: Νεοεισερχόμενοι αθλητέςΔιάγραμμα 3α: Νεοεισερχόμενοι αθλητές


Αναλύοντας περαιτέρω τα παραπάνω και ρίχνοντάς τα και συγκρίνοντάς τα όλα μαζί, βγαίνει ο Πίνακας 3β, ο οποίος μας δείχνει ότι και φέτος περίπου 1 στους 4  συμμετέχοντες ήταν «νέος αθλητής», φτάνοντας το ποσοστό των «νέων» επί των συμμετοχών στο 24%, ποσοστό μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά, εξαιρουμένης βέβαια του 2008 ή και παλαιότερων που δεν μπορούν να αποτελέσουν απόλυτα συγκριτικά μεγέθη μιας και ειδικά τότε ήταν οι χρονιές έξαρσης των αγώνων βουνού.

Πίνακας 3β: Αγώνες, νεοεισερχόμενοι αθλητές και ποσοστό επί των συμμετοχώνΠίνακας 3β: Αγώνες, νεοεισερχόμενοι αθλητές και ποσοστό επί των συμμετοχών


Ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο που μας κίνησε την περιέργεια να το διερευνήσουμε περαιτέρω αλλά και μια εύλογη απορία ήταν η εξής: «Πόσοι από τους «νέους» αθλητές πέρυσι ξαναέτρεξαν φέτος»; Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό το στοιχείο στην ανάλυση μιας και θα μας δείξει για το αν οι αθλητές που δοκίμασαν έναν αγώνα βουνού «έμειναν ευχαριστημένοι» από την εμπειρία και θέλησαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται στο βουνό! Η απάντηση σε αυτό το ποιοτικό ερώτημα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντική, αφού φαίνεται από τα πραγματικά δεδομένα και όχι υποθετικά ότι κάθε χρόνο που περνάει η «δεξαμενή» των αθλητών που αποτελούν το σύνολο των ορεινών δρομέων μεγαλώνει σε μία στερεή βάση. Δείτε χαρακτηριστικά τον Πίνακα 3γ. Στην στήλη αναφέρεται ο αριθμός των αθλητών που επανεμφανίστηκαν την τρέχουσα χρονιά ενώ την προηγούμενη έτρεξαν για πρώτη φορά σε αγώνα βουνού αντιπαραβάλλοντας με το σύνολο των «νέων» αθλητών της προηγούμενης χρονιάς. Αποκρυπτογραφώντας λοιπόν τον Πίνακα 3γ θα διαβάσουμε ότι από τους 2.031 αθλητές που το 2012 έτρεξαν πρώτη φορά, 821 από αυτούς ξαναέτρεξαν μέσα στο 2013, ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 40% και είναι ιδιαίτερα σημαντικό!

Πίνακας 3γ: Πόσοι από τους αθλητές που πέρυσι ήταν «νέοι» ξαναέτρεξαν την δεδομένη χρονιάΠίνακας 3γ: Πόσοι από τους αθλητές που πέρυσι ήταν «νέοι» ξαναέτρεξαν την δεδομένη χρονιά

Ένα νέο στοιχείο που εξετάζουμε φέτος και που όπως αναφέραμε έχει παίξει τα δύο τελευταία έτη καθοριστικό ρόλο στην αθρόα συμμετοχή νέων αθλητών στο βουνό, είναι οι αγώνες οι οποίοι στο “μπουκέτο τους” έχουν και μικρούς αγώνες τύπου «fun race». Θα δούμε παρακάτω στον χαρακτηριστικό Πίνακα 4 πως το 2012 και το 2013 δικαιολογούνται οι τόσες συμμετοχές, αφού όλο και περισσότεροι διοργανωτές θέλοντας –πολύ σωστά- να προσελκύσουν «νέο» κόσμο αλλά και να δώσουν την δυνατότητα σε νέους αθλητές να χαρούν κομμάτια των μεγάλων αγώνων, διοργανώνουν τα «μικρά αδερφάκια» των μεγάλων αγώνων τους. Έτσι από τον «Μικρό Ενιπέα» που διοργανώθηκε το 2008 φτάσαμε στις 17 διοργανώσεις οι οποίες έχουν και “fun race”, μερικοί εκ των οποίων μάλιστα έχουν παραπάνω από έναν αγώνες στο «μπουκέτο» τους! Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι αγώνες στο Παρανέστι, στην Οίτη και στο Ζαγόρι όπου βέβαια το Paranesti Path, o «Ελέβορος» και το 25άρι αντίστοιχα μπορούν να σταθούν και από μόνοι τους σαν αγώνες έχοντας μάλιστα και κορυφαίο συναγωνισμό.

Πίνακας 4: Διοργανώσεις με “fun race” και συμμετέχοντες σε αυτούςΠίνακας 4: Διοργανώσεις με “fun race” και συμμετέχοντες σε αυτούς

Διάγραμμα 4: Διοργανώσεις με “fun race”Διάγραμμα 4: Διοργανώσεις με “fun race”


Αν θέλουμε να αναλύσουμε επιπλέον τα πιο πάνω στοιχεία - τις μοναδικές συμμετοχές δηλαδή - αλλά και την εντυπωσιακή εισροή νέων αθλητών στον χώρο, μπορούμε να αναλύσουμε ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται ενδιαφέρον. Την «προσήλωση» των αθλητών στο ορεινό τρέξιμο ή μάλλον για να το πούμε πιο εύστοχα και κατανοητά, πόσοι ήταν αυτοί που απλά έτρεξαν έναν αγώνα μέσα στην χρονιά και πόσοι ήταν οι «φανατικοί» με πάνω από 5 αγώνες! Ο Πίνακας 5 μας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα, οι περισσότεροι που έτρεξαν φέτος, και έτρεξαν για πρώτη φορά έτρεξαν έναν μόνο αγώνα, για αυτό και το αυξημένο ποσοστό αυτών (60%) σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Παρακάτω στον Πίνακα 5 βλέπουμε την ποσοστιαία κατανομή των αθλητών και του πόσους αγώνες έτρεξαν μέσα στην χρονιά.

Πίνακας 5: Ποσοστό αθλητών και αριθμός αγώνων που συμμετείχαν/ ΈτοςΠίνακας 5: Ποσοστό αθλητών και αριθμός αγώνων που συμμετείχαν/ Έτος


Η αύξηση της απόκλισης του αριθμού των αθλητών που έχουν τρέξει μόνο έναν αγώνα σε σχέση με τον αριθμό αθλητών που έχουν τρέξει περισσότερους φαίνεται πιο παραστατικά στο Διάγραμμα 5 παρακάτω.

Διάγραμμα 5: Αθλητές και αριθμός αγώνων που συμμετείχαν/ ΈτοςΔιάγραμμα 5: Αθλητές και αριθμός αγώνων που συμμετείχαν/ Έτος


Βλέπουμε λοιπόν το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών να έχει τρέξει μόνο έναν αγώνα φέτος, όπως άλλωστε γίνεται και τις προηγούμενες χρονιές. Παρατηρούμε ότι τα τελευταία 2 χρόνια η απόκλιση που παρουσιάζει το διάγραμμα όσον αφορά τους αθλητές που έχουν μόνο μία συμμετοχή σε σχέση με αυτούς που έχουν περισσότερες τις προηγούμενες χρονιές, είναι μεγάλη. Έχει λοιπόν αξία να δούμε πόσοι από τους αθλητές που την μία χρονιά έτρεξαν έναν και μόνον αγώνα βουνού επανεμφανίστηκαν την επόμενη (έστω και σε έναν αγώνα). Διαβάζοντας τον πίνακα 5α, θα δούμε ότι από τους 2.389 αθλητές που το 2012 έτρεξαν μόνο μία φορά σε αγώνα βουνού, οι 922 από αυτούς ξαναέτρεξαν το 2013. Αντίστοιχα μπορείτε να «διαβάσετε» και τα προηγούμενα έτη. Θα παρατηρήσουμε λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια ένα ποσοστό γύρω στο 38% των αθλητών που έχουν μόνο μία συμμετοχή την μία χρονιά επανεμφανίζονται σε αγώνα βουνού την επόμενη, ποσοστό που δεν είναι καθόλου άσχημο και το οποίο παραμένει σταθερό παρόλο που οι απόλυτοι αριθμοί μεγαλώνουν. Άλλο ένα στοιχείο λοιπόν που λειτουργεί σαν απόδειξη ότι κάθε χρόνο που περνάει η «δεξαμενή» των αθλητών βουνού μεγαλώνει.

Πίνακας 5α: Αθλητές που έτρεξαν ξανά ενώ την προηγούμενη είχαν μόνο μία συμμετοχήΠίνακας 5α: Αθλητές που έτρεξαν ξανά ενώ την προηγούμενη είχαν μόνο μία συμμετοχή


Ας περάσουμε τώρα σε ένα διαφορετικό εύρημα που έχει να κάνει με την δυσκολία των αγώνων μέσα στην χρονιά αλλά και την απόδοση των αθλητών σε αυτούς (Πίνακας 6). Οι πολλοί και μικροί αγώνες όπως είναι φυσικό κατέβασαν τον Μ.Ο χλμ/αγώνα και τον δείκτη ανάβασης κατεβάζοντας ταυτόχρονα και τον μέσο ρυθμό των επιδόσεων στο 9:50’/χλμ. Εδώ να τονίσουμε ότι λαμβάνονται υπόψη μόνο οι τερματίζοντες αθλητές.

Πίνακας 6: Δυσκολία αγώνων – επιδόσειςΠίνακας 6: Δυσκολία αγώνων – επιδόσεις


Το γυναικείο φύλο πέρασε στην “αντεπίθεση” ήδη από το 2012 και όπως δείχνουν οι αριθμοί συνέχισε ακάθεκτο και χρονιά που μας πέρασε! Κατάφεραν όχι μόνο να ανεβάσουν τα ποσοστά αγωνιστικής συμμετοχής τους σε διψήφιο νούμερο και πάλι φέτος αλλά και να αυξήσουν το ποσοστό τους φτάνοντας στο 11,42 %! Δείτε στον Πίνακα 7 την αύξηση της τάξης του 1,2% περίπου που θεωρείται συγκρινόμενη με προηγούμενες χρονιές αρκετά σημαντική. Οι “fun races” ήταν οι αγαπημένοι τους μιας και εκεί παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά συμμετοχών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τους Taygetos Fun, Farmakides (Οίτη) και το Zagori Race 10K στους οποίους εμφάνιζαν ποσοστά συμμετοχής 54,5%, 34,6% και 34% αντίστοιχα!

Πίνακας 7: Ποσοστό συμμετοχής ανδρών-γυναικώνΠίνακας 7: Ποσοστό συμμετοχής ανδρών-γυναικών


Για άλλη μια χρονιά ο μέσος αριθμός συμμετοχών ανά αγώνα μεγάλωσε και έφτασε στις 138 συμμετοχές / αγώνα. Αυτό συνέβη κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών σε κάποιους αγώνες παρόλο που πάνω από 10 αγώνες (οι περισσότεροι από αυτούς “fun races” ) είχαν λιγότερες από 50 συμμετοχές. Πριν 3 περίπου χρόνια, όταν είχαμε αρχίσει να διαπιστώνουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας αλλά βλέπαμε και ταυτόχρονα να μεγαλώνει σημαντικά ο αριθμός των αγώνων, είχαμε αμφιβολίες για το κατά πόσο ο μέσος όρος αθλητών που συμμετέχουν σε αυτούς θα αυξηθεί ή ακόμη και θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Τα δεδομένα δείχνουν όμως καθαρά ότι και αυτή η παράμετρος είναι αυξητική και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο της ανάπτυξης του ορεινού τρεξίματος στην χώρα μας παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες.

Πίνακας 8: Μ.Ο. Συμμετοχών / ΑγώναΠίνακας 8: Μ.Ο. Συμμετοχών / Αγώνα


Για άλλη μια χρονιά, η εμφάνιση πολλών μικρών χιλιομετρικά αγώνων έδειξε και την τάση της προτίμησης του κόσμου σε αυτούς, όπως αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στον Πίνακα 9. Η τάση αυτή φαινόταν και από ευρήματα των προηγούμενων ετών και ήταν κάτι που αφουγκράστηκαν οι διοργανωτές όπως είδαμε και το εφάρμοσαν επιτυχώς τα δύο τελευταία χρόνια. Κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης σε «μικρούς» αγώνες κάτω των 25 χιλιομέτρων καταδεικνύει λοιπόν η στατιστική μελέτη. Το 63% των φετινών συμμετοχών ήταν σε αγώνες κάτω των 25 χιλιομέτρων, μερίδιο που όμως θα δούμε ποσοστιαία «έκλεψαν» από όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες αγώνων που εμφανίζουν πεσμένα ποσοστά σε σχέση το 2012.

Πίνακας 9: Προτιμήσεις αθλητών / ΈτοςΠίνακας 9: Προτιμήσεις αθλητών / Έτος

Το Διάγραμμα 9 διαφωτίζει με ακόμη χαρακτηριστικότερο τρόπο την τάση της προτίμησης των αθλητών σε μικρούς αγώνες.

Διάγραμμα 9: Προτιμήσεις αθλητών / ΈτοςΔιάγραμμα 9: Προτιμήσεις αθλητών / Έτος


Η αύξηση της δημοφιλίας των αγώνων υπεραπόστασης βουνού μας είχε οδηγήσει πέρυσι στο να εξετάσουμε την αναλογία των αθλητών που έχουν τρέξει πάνω από έναν τέτοιο αγώνα σε ένα ημερολογιακό έτος. Εδώ να επισημάνουμε ότι κατ’ εξαίρεση και επειδή έχουν ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνονται υπόψη και οι αγώνες ultra του εξωτερικού. Σημαντικές ήταν οι αλλαγές στους αγώνες της κατηγορίας ultra-trail της χώρα μας για το 2013. Τρεις νέοι αγώνες ήρθαν να πλαισιώσουν τους αγώνες στον Όλυμπο και την Ροδόπη, συγκεκριμένα ο TERA 80Κ στο Ζαγόρι, o Rodopi Challenge 50M που καθιερώνεται από φέτος σε διαφορετική ημερομηνία και ο νέος αγώνας 100 μιλίων (VFUT 100 miler) στο Παρανέστι. Ταυτόχρονα άλλαξε χιλιομετρικά ο «εισαγωγικός» ultra 100 χιλιομέτρων στο Παρανέστι, ο Nature Trail 100K. Έτσι, οι έξι συνολικά ultra αγώνες βουνού, έδωσαν την δυνατότητα σε περισσότερους αθλητές να υπερβούν τα όριά τους τρέχοντας σε πάνω από έναν αγώνα της κατηγορίας, ανεβάζοντας την αναλογία σε 1,3.

Πίνακας 10: Συμμετοχές αθλητών – Μοναδικοί συμμετέχοντες σε αγώνες υπεραπόστασηςΠίνακας 10: Συμμετοχές αθλητών – Μοναδικοί συμμετέχοντες σε αγώνες υπεραπόστασης


Διάγραμμα 10: Συμμετοχές αθλητών – Μοναδικοί συμμετέχοντες σε αγώνες υπεραπόστασηςΔιάγραμμα 10: Συμμετοχές αθλητών – Μοναδικοί συμμετέχοντες σε αγώνες υπεραπόστασης


Συνεχίζουμε, εξετάζοντας το ποσοστό εγκαταλείψεων (DNF) σε αγώνες υπεραπόστασης. Σε αυτούς τους αγώνες θα δούμε ότι η εισαγωγή πιο εύκολων σχετικά ultra (NTR, Rodopi Challenge) αλλά και η απόκτηση πλέον μεγαλύτερης εμπειρίας και αθλητικής υποδομής εκ μέρους των αθλητών μείωσε τα ποσοστά των εγκαταλείψεων σημαντικά! Μόλις το 25,7 των συμμετοχών ένιωσαν την απογοήτευση του μη τερματισμού σε σχέση με το 36.6 του 2012, χρονιά όμως που είχε μόνο δύσκολους αγώνες (ROUT, VFUT, OMT).

Πίνακας 11: DNF σε αγώνες ultraΠίνακας 11: DNF σε αγώνες ultra


Διάγραμμα 11: DNF σε αγώνες ultraΔιάγραμμα 11: DNF σε αγώνες ultra


Πολύ σημαντικά τα ευρήματα λοιπόν για άλλη μια φορά. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι ότι «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Και αυτό βασίζεται στα πραγματικά δεδομένα και όχι σε θεωρία και εικασίες. Εκτός όμως από την ανάλυση της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς, βλέπουμε ότι και τα πρώτα στοιχεία για το 2014 που ήδη “τρέχει” είναι όχι μόνο ενθαρρυντικά αλλά αποτελούν μια τρομερά ευχάριστη έκπληξη! Μπορεί να είμαστε ακόμη αρκετά μακριά από τα επίπεδα και τα στάνταρντς άλλων χωρών της Ευρώπης ή προηγμένων όσο αφορά το ορεινό τρέξιμο περιοχών του πλανήτη, εντούτοις όλα δείχνουν ότι ο Έλληνας αναζητεί με όλο και πιο έντονο τρόπο διέξοδο στην άθληση, στην φύση, στο τρέξιμο σε δρόμους και βουνά. Ο δρομέας στην άσφαλτο, στον στίβο και στο βουνό δεν είναι πια ένα αλλόκοτο ον από άλλο πλανήτη αλλά ο γείτονάς μας, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Σίγουρα έχουμε πολύ ακόμη δρόμο να διανύσουμε, αλλά ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχουμε κάνει σημαντικά θετικά βήματα;


Η περσινή Έκθεση για το Ορεινό Τρέξιμο έκλεινε με την φράση: «…μένει να αποδειχτεί ότι η τάση που καταδεικνύουν όλοι σχεδόν οι δείκτες της έκθεσης θα συνεχίσουν την πορεία προς τα πάνω…». Αποδείχτηκε προφητική όπως δείχνει η ανάλυση των δεδομένων!


Καλή αγωνιστική συνέχεια σε όλους το 2014!

πηγή a-z.gr

Τα αποτελέσματα του Tihio Race 2014

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος ορεινός αγώνας 25χλμ. "TihioRace", καθώς και ο αγώνας fun των 5 χλμ. Οι δύο αγώνες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11/5/2014 στην ορεινή Δωρίδα και συγκεκριμένα στο χωριό Τείχιο. Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα των 25χλμ

Banner Campaign
BIB NUMBERNAMETIME
1 242 ΚΑΡΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 02.29.26
2 386 ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 02.32.14
3 217 ΡΑΛΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 02.38.05
4 208 HODAJ XHINI 02.43.36
5 244 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 02.45.18
6 216 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 02.49.40
7 302 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ 02.51.08
8 503 ΑΣΚΑΡΟΓΟΥ ΕΛΙΝΑ 02.51.31
9 210 ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ 02.53.50
10 382 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 02.53.50
11 211 ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 02.59.19
12 342 ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 02.59.49
13 318 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 03.00.30
14 505 ΧΟΥΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ 03.01.27
15 353 ΤΡΟΥΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 03.02.10
16 243 ΑΓΚΟΡΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 03.02.11
17 308 ΔΡΑΚΟΔΑΪΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 03.03.04
18 306 ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 03.03.50
19 109 ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 03.06.00
20 341 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 03.08.22
21 307 ΔΟΥΒΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 03.08.45
22 360 ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 03.09.00
23 401 ΠΑΣΤΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 03.10.00
24 239 ΣΚΟΡΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 03.10.00
25 234 ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 03.11.00
26 111 ΛΟΙΔΩΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 03.12.31
27 303 ΑΒΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 03.13.40
28 237 ΜΠΕΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 03.13.40
29 113 ΑΝΕΖΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 03.17.40
30 235 ΚΟΥΛΗΣ ΦΩΤΗΣ 03.19.00
31 334 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 03.19.30
32 349 RYDER NIGEL 03.20.45
33 370 ΜΑΥΡΟΓΙΝΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ 03.21.00
34 115 ELS VIESTER 03.21.55
35 224 ΤΖΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 03.23.17
36 114 DAVID SEBASTIAN 03.24.05
37 500 ADAM ZOI 03.24.10
38 304 ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ 03.24.30
39 515 ΣΑΝΟΥΔΟΥ ΖΗΝΙΑ 03.24.40
40 102 ΧΟΖΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 03.24.40
41 112 ΧΟΖΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 03.24.40
42 101 ΑΛΕΥΡΗΣ ΜΑΚΗΣ 03.25.51
43 213 ΜΑΝΕΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 03.25.51
44 375 ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 03.26.11
45 376 ΣΙΜΙΤΣΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 03.26.45
46 241 ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΝΙΚΟΣ 03.27.20
47 232 ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 03.28.20
48 379 ΤΣΑΠΟΥΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 03.28.42
49 227 ΒΑΒΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 03.29.00
50 238 ΝΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 03.29.00
51 212 ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 03.29.30
52 323 ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 03.29.40
53 300 ΑΝΕΖΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 03.33.54
54 103 ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 03.34.10
55 205 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 03.34.10
56 225 ΒΑΣΙΛΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ 03.34.30
57 508 ΦΕΤΑΛΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 03.34.45
58 373 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 03.35.00
59 524 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ 03.36.00
60 106 ΜΥΘΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 03.37.00
61 371 ΜΠΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 03.37.00
62 513 ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΥ ΕΛΕΝΗ 03.38.00
63 333 ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 03.40.50
64 315 KLIPFEL ZAK 03.42.40
65 374 ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 03.43.35
66 350 ΣΑΡΡΗΣ ΝΕΣΤΩΡ 03.43.35
67 337 ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 03.44.25
68 347 ΡΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 03.44.29
69 110 ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 03.46.40
70 381 ΤΣΙΡΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 03.47.30
71 509 ΦΙΚΙΑ ΜΑΡΟΥΣΣΑ 03.48.10
72 356 ΤΖΙΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 03.48.25
73 313 ΚΑΤΑΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 03.48.25
74 506 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 03.48.50
75 312 ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΣ 03.49.40
76 107 ΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 03.50.00
77 364 ΖΕΓΚΙΝΟΓΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 03.51.00
78 358 ΒΛΑΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 03.51.40
79 1007 ΑΜΠΙΛΕΚΑ ΕΛΕΝΑ 03.51.40
80 362 ΓΙΑΝΝΟΥΣΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ 03.52.10
81 348 ΡΟΥΜΠΑΣ ΘΩΜΑΣ 03.52.43
82 331 ΜΑΥΡΙΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 03.54.20
83 317 ΚΟΪΤΣΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 03.57.30
84 220 ΘΕΟΔΟΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 03.57.45
85 517 ΤΕΡΖΗ ΜΑΡΙΝΑ 03.58.21
86 507 ΕΜΙΛΙΑΝΟΥ TRUDI 03.58.21
87 100 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 03.59.00
88 366 ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 03.59.45
89 230 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 04.01.00
90 367 ΚΟΛΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 04.04.00
91 363 ΓΡΙΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 04.07.30
92 511 LAURA MOREIRA LEON 04.07.30
93 402 ΡΟΥΓΓΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 04.08.00
94 218 ΡΟΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 04.10.00
95 372 ΝΤΟΥΜΠΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 04.11.20
96 355 ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 04.11.50
97 221 ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 04.13.40
98 219 ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 04.13.40
99 229 ΒΡΕΤΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 04.14.40
100 387 ΧΑΤΖΗΘΩΜΑΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ 04.15.25
101 380 ΤΣΕΡΚΕΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ 04.15.45
102 368 ΛΑΚΑΦΩΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 04.16.50
103 522 ΜΑΡΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ 04.17.50
104 320 ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 04.24.00
105 314 ΚΛΕΙΝΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ 04.24.25
106 345 ΠΟΡΦΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 04.25.00
107 518 ΒΛΑΧΑΝΤΩΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 04.25.00
108 365 ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 04.30.35
109 510 ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΤΖΕΝΗ 04.31.15
110 328 ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΣΑΒΒΑΣ 04.31.18
111 359 ΖΗΤΟΥΝΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 04.31.20
112 512 ΜΑΡΓΕΛΗ ΜΑΡΙΑ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ 04.33.08
113 311 ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 04.33.10
114 357 ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 04.40.00
115 319 ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ ΛΟΥΚΑΣ 04.40.00
116 332 ΜΠΑΡΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 04.40.00
117 215 ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 04.50.00
118 504 ΜΠΕΚΟΥ ΜΑΡΙΝΑ 04.50.00
119 351 ΤΑΣΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 05.10.00
120 343 ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΝΑΤΑΛΗΣ 05.15.00

Μπορείτε επίσης να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα στα Αποτελέσματα Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος.

πηγή a-z.gr

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ELASSONA CITY TRAIL ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΛΛΟΣ

Θέση Όνομα Χρόνος Σύλλογος 1 ΠΟΥΡΙΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 0:25:37 Elassona G.R.T., Distance Runners Club 2 ΚΑΣΙΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 0:26:34 3 ΠΟΥΡΙΚΑΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ 0:27:08 Elassona G.R.T., Distance Runners Club 4 ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 0:28:56 5 ΜΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 0:29:40 6 ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ 0:31:00 Elassona G.R.T. 7 ΖΟΥΡΛΑΔΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 0:31:23 AEL 8 ΓΚΟΥΖΙΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 0:31:28 9 ΖΙΑΝΟΣ ΝΤΙΝΟΣ 0:31:33 OLYMPUS TRT 10 ΜΠΑΜΠΑΡΑΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 0:31:39 11 ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ 0:32:18 12 ΜΠΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 0:32:18 13 ΜΠΡΟΖΙΟΥΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 0:32:52 14 ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 0:33:05 ΣΥΛΛ.ΜΑΡΑ.ΛΑΡΙΣΑΣ 15 ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΦΩΤΗΣ 0:33:30 ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 16 ΒΑΒΛΙΑΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ 0:33:57 ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 17 ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0:34:22 18 ΝΤΟΥΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 0:34:26 19 ΓΚΟΛΤΣΙΟΣ ΤΑΣΟΣ 0:35:13 ΧΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 20 ΝΤΑΜΑΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 0:35:34 21 ΓΚΟΛΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 0:36:02 ΧΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 22 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 0:36:17 23 ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 0:36:21 CROSSFIT BEAST MODE 24 ΜΠΟΥΡΟΤΖΙΚΑ ΕΛΕΝΑ 0:36:28 25 ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0:36:48 26 ΠΑΝΤΩΣΗΣ ΓΕΩΓΙΟΣ 0:36:55 27 ΣΒΑΡΝΑΣ ΗΛΙΑΣ 0:37:03 ΣΥΛΛ.ΜΑΡΑ.ΛΑΡΙΣΑΣ 28 ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 0:37:22 29 ΓΟΥΝΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 0:37:28 ΣΥΛΛ.ΜΑΡΑ.ΛΑΡΙΣΑΣ 30 ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 0:37:42 31 ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 0:37:42 32 ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 0:37:42 33 ΜΠΛΑΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 0:37:51 34 ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 0:37:52 35 ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 0:37:54 36 ΧΑΡΑΧΟΥΣΟΣ ΦΩΤΗΣ 0:38:10 ΣΥΛΛ.ΜΑΡΑ.ΛΑΡΙΣΑΣ 37 ΧΑΡΑΧΟΥΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 0:38:11 ΣΥΛΛ.ΜΑΡΑ.ΛΑΡΙΣΑΣ 38 ΤΖΙΛΗΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ 0:38:12 Σ.Κ.Α. ΜΕΤΕΩΡΩΝ 39 ΤΣΑΓΚΟΥΛΗ ΦΑΝΗ 0:38:15 40 ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 0:38:24 41 ΣΚΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 0:38:32 42 ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 0:39:19 43 ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 0:40:06 44 ΠΑΛΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0:40:08 Elassona G.R.T. 45 ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 0:40:09 46 ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 0:40:21 ΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 47 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 0:40:21 48 ΓΕΡΟΝΑΤΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 0:40:21 49 ΖΙΑΠΩΝΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 0:40:34 CROSSFIT BEAST MODE 50 ΧΑΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 0:40:51 51 ΑΛΜΙΑΝΤΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 0:40:59 52 ΜΠΕΛΕΦΑ ΜΑΡΙΑ 0:41:07 53 ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 0:41:24 54 ΚΑΤΣΙΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 0:41:24 55 ΓΙΑΝΓΚΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 0:41:35 56 ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΘΩΜΑΣ 0:41:58 57 ΚΑΣΙΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 0:42:01 58 ΚΟΡΑΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 0:42:05 59 ΤΣΑΚΝΑΚΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ 0:42:25 60 ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 0:44:00 KALDIS RUNNING TEAM 61 ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ 0:44:13 62 ΓΚΟΓΚΟΥΛΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 0:44:15 63 ΚΑΣΙΩΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 0:44:50 ΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 64 ΔΟΞΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0:44:51 65 ΨΥΡΡΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ 0:44:53 AEL 66 ΚΟΥΤΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 0:45:03 67 ΠΑΠΑΧΑΡΙΣΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ 0:45:07 ΡΥΘΜΟΣ & ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 68 ΚΑΤΣΙΑΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 0:45:27 69 ΚΟΥΣΜΟΥΝΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 0:45:53 ELASSONA G.R.T. 70 ΣΟΛΩΜΟΣ ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ 0:46:06 71 ΠΑΣΧΟΣ ΕΠΙΜΑΧΟΣ 0:46:06 72 ΜΕΖΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 0:46:07 73 ΚΥΡΙΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 0:46:07 74 ΝΕΒΕΣΚΙΩΤΗΣ ΧΑΡΙΣΙΟΣ 0:46:12 75 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 0:46:13 76 ΜΠΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 0:46:24 77 ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ 0:46:25 78 ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ 0:46:35 79 ΚΛΕΙΣΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 0:46:50 80 ΑΛΕΞΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΗΚΗ 0:47:00 81 ΚΙΤΣΗ ΑΘΗΝΑ 0:47:00 82 ΜΠΑΝΤΙΜΑΡΟΥΔΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 0:47:51 83 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 0:49:03 84 ΓΙΑΝΓΚΟΥΛΑ ΜΑΡΤΙΝΑ 0:49:10 85 ΝΤΑΜΠΟΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 0:50:10 ΧΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 86 ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 0:50:18 87 ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 0:50:18 ΔΡΟΜΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 88 ΣΒΑΡΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 0:50:18 ΣΥΛΛ.ΜΑΡΑ.ΛΑΡΙΣΑΣ 89 ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 0:50:18 90 ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 0:50:22 91 ΓΚΟΥΘΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 0:50:32 92 ΓΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΗΚΗ 0:50:37 93 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0:50:38 94 ΣΙΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 0:51:31 95 ΝΤΑΜΠΟΣΗ ΜΑΡΙΑ 0:51:57 ΧΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 96 ΣΕΡΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ 0:52:02 97 ΝΑΤΣΙΟΥΛΑ ΚΩΝ/ΝΑ 0:53:19 ΧΟΣ ΣΠΑΡΜΟΥ 98 ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ ΑΘΗΝΑ 0:53:49 99 ΣΟΛΩΜΟΣ ΘΩΜΑΣ 0:53:49 100 ΚΑΤΣΙΟΥΡΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ 0:55:55 101 ΕΥΣΤΡΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0:55:56 102 ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 0:56:12 103 ΛΙΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1:01:37 104 ΛΙΑΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ 1:01:40 105 ΧΥΤΑΣ ΜΑΡΙΟΣ 1:06:26 106 ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ Εγκατέλειψε 107 ΓΑΛΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Εγκατέλειψε 108 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Εγκατέλειψε 109 ΔΙΒΡΑΜΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Εγκατέλειψε

Κανονισμοί F.O.M. Trail

Ο αθλητικός σύλλογος "FAETHONOLYMPUSMARATHON" διοργανώνει τον 5οFAETHON TRAIL


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 17:00μμ.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Κεντρική πλατεία Κοκκινοπλού

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική πλατεία Κοκκινοπλού


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ

  • ΜΗΚΟΣ: 15 km.
  • ΘΕΤΙΚΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ: Περίπου 500+
  • ΠΕΔΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ: καλντερίμια, χωματόδρομος, μονοπάτια

Αν υπάρξει πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ο αγώνας θα ματαιωθεί στο σύνολο του, ή θα αναβληθεί.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και αθλητές μικρότερης ηλικίας εφόσον συνοδεύονται από τους γονείς τους.ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

Η διοργάνωση δε ζητάει από τους αθλητές κανενός είδους πιστοποιητικό υγείας, καθώς θεωρεί τους ίδιους υπεύθυνους γι’ αυτό.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Διοργάνωση δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα στην υγεία ή τη σωματική ακεραιότητα (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα.

Ο κάθε αθλητής πρέπει να γνωρίζει τους δυνητικούς κινδύνους που συνεπάγεται ένας αγώνας τρεξίματος σε ορεινό περιβάλλον.

Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, αποδέχεται αυτόματα την πλήρη ανάληψη της προσωπικής του ευθύνης, αλλά και την απαλλαγή των διοργανωτών από ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος, ή σοβαρού κινδύνου, στον οποίο μπορεί να εκτεθεί ο ίδιος.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Διοργάνωση κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα.

Κάθε αθλητής, λοιπόν, αυτόματα αποδέχεται τον κανονισμό αυτόν, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Όσο διαρκεί ο αγώνας, ο κάθε αθλητής που συμμετέχει είναι υποχρεωμένος να φέρει σε εμφανές σημείο τον αριθμό του, ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος των συμμετεχόντων.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η παράδοση των αριθμών στους αθλητές, θα ξεκινήσει το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στις 14:00μμ στην Πλατεία Κοκκινοπλού.

Περισσότερες λεπτομέρειες, θα αναρτηθούν στην κατηγορία "Νέα - Ανακοινώσεις".

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η τεχνική ενημέρωση για τον αγώνα, θα γίνει το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στον Κοκκινοπηλό πριν την εκκίνηση του αγώνα.ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές. Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερού με ζώνη (τύπου μπανάνα).ΠΟΙΝΕΣ

Ο αθλητής αποκλείεται από τον αγώνα, αν υποπέσει σε κάποιο απ’ τα παρακάτω παραπτώματα.

- Απώλεια σημείου ελέγχου.

- Έκθεση σε κίνδυνο του αθλητή από απουσία στοιχειώδους εξοπλισμού.

- Εκπρόθεσμη αναχώρηση από Σταθμό με χρονικό όριο αποκλεισμού.

- Άρνηση συμμόρφωσης στις υποδείξεις εξουσιοδοτημένων προσώπων της διοργάνωσης.

- Εσκεμμένη απόρριψη σκουπιδιών στη διαδρομή.

- Απώλεια αριθμού αγώνα.


ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΕΓΚΥΡΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

13 Ιουλίου 2019, 3 ώρες απ’ την εκκίνηση, δηλαδή στις 20:00μμ.


ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Αθλητής που θα εγκαταλείψει τον αγώνα, θα πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό του και να ενημερωθεί για τον τρόπο μεταφοράς του στην αφετηρία.


ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

1. Πασσαλάκια

2. Κορδέλες έργου

3. Πινακίδες.


ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

Στον αγώνα υπάρχουν τρεις Σταθμοί Ανεφοδιασμού με νερό οι οποίοι είναι και σημεία έλεγχου.

1. Βρύση Αβντι – 2,9χιλ

2. Βρύση Τσουρέκα 6,5χιλ

3. Βρύση Σαφέτη 10,5χιλΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ (ΣΚΟΥΠΑ)

Θα υπάρξει ομάδα περισυλλογής που θα μεταφέρει (πίσω από τον τελευταίο αθλητή) υγρά, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.


ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Hλεκτρονική χρονομέτρηση


ΕΠΑΘΛΑ

Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

Μετάλλια και κύπελλα για τους τρεις πρώτους άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΤΩΝ 10€ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

www.faethonolympusmarathon.gr.


Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής από 15 Μαρτίου 2019 μέχρι τις 15 Ιουνίου 2019.

Κάθε εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη με την κατάθεση του αντίτιμου των 10€ σε τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης που θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 10 Ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

ü Τεχνικό μπλουζάκι Dynafit

ü Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα

ü Υποστήριξη κατά την διάρκεια του αγώνα

ü Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

ü Μετάλλιο σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

Η διοργάνωση δε θα επιστρέψει το αντίτιμο σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής αθλητή.


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

O 6ος Faethon Olympus Marathon στις 8 - 9 Ιουλίου 2017

Ο κορυφαίος αγώνας Sky-Running της χώρας ο FAETHON OLYMPUS MARATHON θα διεξαχθεί  όπως κάθε χρόνο την 2η Κυριακή του Ιουλίου, συγκεκριμένα  στης 9/07/2017. Παράλληλα την ίδια  μέρα θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρόνια και ο ημιμαραθώνιος RUPICAPRA.

Και οι δυο αγώνες ο F.O.M 44 χιλ και ο Rupicapra 20 χιλ πήραν πιστοποίηση-αξιολόγηση και για το 2017 από την ITRA ( http://www.i-tra.org/race/2017/2542-faethon-olympus-marathon/5050-faethon-olympus-marathonhttp://www.i-tra.org/race/2017/2542-faethon-olympus-marathon/5049-rupicapra) .Επίσης ο F.O.M αποτελεί  αγώνα κριτήριο για το U.T.M.B  και το 2017!!

Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά ο μικρός αγώνας της διοργάνωσης FAETHON TRAIL με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Κοκκινοπηλού.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην σελίδα του αγώνα http://www.faethonolympusmarathon.gr/

Για τον Φ.Ο.Μ.

Πιτένης Αθανάσιος

Κωστούλης Δημήτριος

Νίκου Βίκυ

Nova Sports

  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon
  • Faethon Olympus Marathon

Ostracon
Blackroll
Blackroll


irun

Copyright (C) 2011-2020 Faethon Olympus Marathon. All rights reserved.
Dynafit OLYMPUS AROMA Γεωργιάδης Κώστας monopolio Μπέλλης Δήμος Ελασσόνας
Σάκης Νίκου Συνάντηση Δημάτης Σωτήρης Σούλιος yiam drclub River Side
Lo cafe Λευτέρης Χατζούλης Baliotis Κτήμα Μπέλλου Ολύμπου Βότανα Τσιάτσικας